Slagfrequentie en Tempotraining (Gevorderden)
Komend voorjaar (Februari) start er weer een zeer interessante module voor de gevorderde zwemmer. Het doel van deze module is het creeren van bewustwording en vaardigheid in het zwemmen van verschillende slagfrequentie's en zwemtempo's als voorbereiding op je wedstrijdseizoen of om je algehele zwemconditie en snelheid te verbeteren.
Inhoud van deze module:
Inhoud van deze module:
Fase I: Slaglengte
Het programma start met een trainingsblok "Slaglengte". Hierin wordt gewerkt aan langere en kortere variaties van de Glijslag (Module Basistechniek) en het ontwikkelen van het gevoel voor het effect van deze variaties op techniek, slagfrequentie en snelheid. Fase II: Slagfrequentie en Tempotraining Vervolgens wordt er uitgebreid ingegaan op het trainen van Slagfrequenties. Door middel van tests wordt je huidige ideale slagfrequentie bepaald, en vervolgens wordt je door middel van slagfrequentie training uitgedaagd hierin je grenzen te verleggen. Vervolgens wordt er dmv slaglengte en slagfrequentie en functionele conditie tests gewerkt aan het verbeteren van je wedstrijdsnelheid Fase III: Openwater vaardigheden Als kroon op de voorbereiding naar wedstrijden in buitenwater en/of triathlons. Gedurende 5 a 6 weken gaan we in op datgene wat openwater zwemmen zo moeilijk maakt: Het wegzwemmen bij een start in de mensenmassa en de tactieken die je kan toepassen om je positie in het water te handhaven en te verbeteren. Starten, drafting en inhalen, ademhalen en navigeren in buitenwater komen aan bod in deze trainingen. Instapniveau: Deze module is geschikt de gevorderde zwemmer die voldoet aan de volgende voorwaarden: - Je hebt de module Basistechniek en Slagvaardigheid of een eerdere Tri-Swim module voor gevorderden gevolgd. - Je beheerst de glijslag techniek. - Je zwemt binnen de 21 minuten op de 1000meter borstcrawl. Voor deze module hanteren wij een minumum leeftijd van 16 jaar. Om de kwaliteit van de trainingen te waarborgen zullen we streven naar een bezetting van maximaal 6 atleten per baan. Benodigdheden: Naast de basisuitrusting zwemmen (plank, pullbuoy en paddels) is een Finis Tempotrainer nodig. Deze dien je zelf aan te schaffen Benodigdheden:
Naast de basisuitrusting zwemmen (plank, pullbuoy en paddels) heb je een Finis Tempotrainer nodig. Deze dien je zelf aan te schaffen. Winkeltip: Sportemotion, via deze webshoplink ontvangt u via tri-experience leuke kortingen. |
Ervaring van een cursist:Waar en wanneer ?
|